Dictat prova JQCV novembre 2011 mitjà vesprada

Atenent a les demandes dels nostres usuaris, apareix un nou apartat, practica dictats en valencià. La finalitat és que pugues practicar el dictat dels exàmens de valencià de la JQCV: mitjà, superior, …altres nivells.

La prova del dictat en l’examen de la JQCV és una part important ja que junt amb la redacció té un valor d’un 30 % de la prova.

El dictat, en les proves de la JQCV, té una quantitat d’entre 100 paraules per al nivell mitjà i 125 paraules per al nivell superior aproximadament. El nostre consell és que comences a familiaritzar-te amb l’àrea d’expressió escrita, prenent molt en compte el dictat en valencià.

Per a practicar els dictats en valencià en la nostra web i preparar-te els exàmens de la JQCV has d’atendre a la dinàmica de l’exercici i als consells que et proposem:

  1. L’examinador llegirà el dictat en valencià de forma continuada, de forma seguida. Mentres tu has d’escoltar el dictat en valencià amb atenció, atenent a les pauses de la lectura per a escriure amb correcció el dictat.
  2. Una vegada acabada la primera lectura del dictat en valencià, l’examinador repetirà de nou el dictat de manera més pausada, repetint dos vegades cada fragment del dictat en valencià. Has de prendre nota del dictat en valencià sense presses ni nervis. Si hi ha alguna paraula o fragment que es va passar i no vas prendre nota, tranquil i espera a la tercera lectura del dictat en valencià que serà seguida.
  3. Acabada la segona lectura hi haurà una altra lectura del dictat en valencià seguida i continuada, sense pauses. Esta és la teua oportunitat per a repassar i atendre de nou a les pauses (per als punts i comes) i a les paraules que et falten del dictat en valencià.

Com es pot observar, la nostra web practicavalenciano.És i el seu apartat de practica dictats en valencià, et proposa una pràctica de dictats en valencià igual a l’exercici que es realitza en la JQCV en els nivells mitjà i superior. Això sí amb l’opció de repetir el dictat sempre que vullgues, encara que recorda que no és el que ocorrerà si et presentes al mitjà o superior.

  1. Primer, lectura del dictat en valencià al complet, sense pauses.
  2. Segon, lectura del dictat en valencià amb pauses.
  3. Tercer, lectura del dictat en valencià al complet, sense pauses, per a repassar.

Finalment, per a comprovar la correcció del teu dictat en valencià s’ha incorporat un enllaç en què podràs veure el dictat escrit correcte. D’esta manera podràs comparar el teu dictat amb la correcció i atendre els errors que has comés.

El desig de la web, la vostra web per a practicar valencià, en este cas dictats en valencià, és que obtingueu la meta proposada, ja siga aprendre valencià o aprovar qualsevol examen de la JQCV.

  • Dictat complet

  • Dictat amb pauses

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *