> > Crevillent

Notice: Undefined variable: bandera in /home/admin/web/practicavalenciano.es/public_html/div-marcas.php on line 30

Crevillent

Crevillent és un poble de la província d’Alacant (Comunitat Valenciana). En la nostra secció “Pobles de la Comunitat Valenciana” volem mostrar altre Crevillent, un Crevillent més pròxim al benestar que desitgem, més sensitiu, més prop a les circumstàncies de tradició i costum.


Et convidem a ficar-te en els pobles de la Comunitat passejant pels carrer de Crevillent sense presses, observant racons inadvertits per als nostres ulls, fins i tot per als crevillentins.


Esperem que la nova secció, Pobles de la Comunitat Valenciana, siga del teu gust i que Crevillent t’enamore. Gaudix-lo.

Crevillent01
El passat mes d'abril del 2009 vaig estar a Crevillent.

És cert que la visita no va ser per a conéixer este municipi pròxim a Elx, sinó per a entrevistar dos jovens que han iniciat el seu camí en el món de la música i que han aconseguit guanyar el concurs de música en català i valencià, Lliga't 2009.

Així, doncs, aprofitant l'ocasió i la companyia de Vicent i Didak, em vaig disposar a passejar pels carrers d'este municipi.

crevillent02
Casas d'una planta, amb fatxades adornades amb tests en els seus balcons i finestres, barris típics de coves vivenda formen part de la morfologia més tradicional de Crevillent.

Ara bé, no tota la trama urbana conserva esta peculiaritat, de carrers sense eixida, tortuosos amb rampes i repetjons, sinó també trobem una àrea urbana més coetània, un nucli adequat a este temps.

crevillent02

crevillent04
Qui no conega Crevillent, ha de saber que és el poble de les estores, de la manufacturación de l'espart i del junc, i per al seu reconeixement, en una de les seues places, concretament en l'ajuntament de la vila, es troba l'escultura de bronze coneguda com “El xiquet menaó” d'Anselmo Mas Espinosa.

crevillent05
Sincerament, va haver-hi sort de trobar opinions distintes respecte a l'estàtua que rendix testimoni del patit passat que van viure els xiquets del municipi, que en postguerra van dedicar la seua infància al treball. Després de les actituds d'indignació i alegria dels més majors, va prosperar el delit, el plaer de poder imaginar amb les seues històries aquell pretèrit moment.

crevillent06
Seguint el camí, vaig descobrir que al municipi no li falten espais verds, a destacar “El Parc Nou”. 12.000 m2 d'espai obert per al passeig, la cultura, i la diversió.

crevillent07
Sincerament, este poble del Baix Vinalopó, i pròxim a Elx, pot ser una bona elecció per a disfrutar uns dies de les seues conegudes manifestacions culturals com les Festes de Moros i Cristians o la Setmana Santa (declarada d'Interés Turístic Natural).

crevillent08
Finalment, i per a no oblidar-me d'aquells que compartixen amb la meua persona afició al bon menjar, recomanaré “la gachamiga” i com no, l'olla amb pilotes i els arrossos (de conill i caragols, caldós, …). Per descomptat, després de les postres una infusió o un licor de “herbetes de cantauesso”.


Notice: Undefined variable: publisobrecomentarios in /home/admin/web/practicavalenciano.es/public_html/div-inferior.php on line 2

Notice: Undefined variable: presentacomentarios in /home/admin/web/practicavalenciano.es/public_html/div-inferior.php on line 9

Notice: Undefined index: error in /home/admin/web/practicavalenciano.es/public_html/div-inferior.php on line 14

Comentarios

Miguel Guevara
19-10-2019 - 21:11
Hola, una consulta: En la palabra de ejemplo balan¢a aparece la letra c con un ganchito abajo ¢. Por que esa letra no esta en el alfabeto valenciano. Gracias
Felix Morán
13-12-2018 - 19:43
Excelente ayuda para mis inicios en valenciano. Muy agradecido por el apoyo altruista de esta www Mil gracias
Marta
18-03-2018 - 19:06
Muy buena la página para aprender valenciano, gracias!!
Marta
04-10-2017 - 15:04
Me gustaría aprender valenciano y la verdad es que esta página está muy bien. aunque me cuesta un poco entender las explicaciones.
juanmaroger
07-11-2016 - 11:31
hola buenos dias; quisiera aprender valenciano,actualmente estoy en paro y creo que seria bueno para mi podriais indicarme la mejor forma de hacerlo espero vuestra ayuda JMR

Publicar comentario


Autor:


Email: (No se imprimir)


Mensaje:Notice: Undefined variable: barraderechabloque in /home/admin/web/practicavalenciano.es/public_html/div-inferior.php on line 73

Punxa i practica


Notice: Undefined variable: codigopie in /home/admin/web/practicavalenciano.es/public_html/div-inferior.php on line 117
@ 2008 - Todos los derechos reservados