És molt possible que en moltes localitats es prepare un dinar tan excel·lent com l’arròs i pésols, ja que l’arròs és un element comú en tota la Comunitat. Ara bé, nosaltres descobrirem aquest plat típic al Baix Vinalopó.
Passa, ol i assenta't a menjar:
- 3 cullerades soperes d'oli d'oliva.
- 2 manolls de ceba tendra.
- 1 tomaca madura.
- mig litre d'aigua.
- 10 a 15 daus de pernil.
- 6 carxofes.
- un grapat de faves.
- un grapat i mig de pésols.
- una mica de sal.
- safrà.
- un grapat d'arròs per persona.
S'agafa una olla i s'afig les tres cullerades d'oli d'oliva, es calfa en el foc i quan estiga calent se li afig la ceba tendra tallada i uns daus de pernil. Se sofrig i s'afig la tomaca prèviament ratllada.
Alos 10 minuts s'afig el mig litre d'aigua, el colorant i la sal. Es posa les carxofes, prèviament pelades i trossejades, les faves desgranades i el grapat i mig de pésols.
Després es deixa a foc moderat durant una hora perquè es faça.
Finalment s'afig l'arròs, un grapat per persona i es deixa en el foc fins que es faça. L'arròs ha d'estar caldós i mai sec.
Recepta enviada per Maria Jesús Bernabeu, Elx
Envíanos tu receta a www.practicavalenciano.es