Del Baix Segura de la província d'Alacant ens ve esta recepta que es pot fer amb cuixes de pollastre, o aletes de pollastre o simplement pollastre trossejat.
També al gust del comensal s'elabora la senzilla salsa que acompanya este plat, de més a menys espessa, amb més o menys pebre,…
Passa, ol i assenta't a menjar:
- Aletes de pollastre.
- Alls.
- Pebre negre en gra.
- Fulles de llorer.
- Un got de vi o conyac.
- Oli.
- Farina.
- Aigua.
Fregir bé les aletes de pollastre amb oli. Quan estiguen ben fetes s'afig all per damunt, prèviament tallat en trossets, deixant que es dauren i evitant al moure la fregitel·la que es cremen.
Posteriorment, i daurats els alls, s'afig un got de vi o conyac que tallarà la fregitel·la al mateix temps que es forma una salsa que aconseguirem millorar afegint unes fulles de llorer i pebre negre en gra al gust.
Passats uns pocs minuts s'ha d'afegir vinagre al gust acompanyat d'un got d'aigua. Caldrà moure prou, deixant coure de 10 a 15 minuts a foc lent i llest.
Per descomptat, per a la gent que li agrade la salsa més espessa es pot afegir un poc de farina per a aconseguir més consistència.
Recepta enviada per Ángel Ortiz Gea, Oriola.
Envíanos tu receta a www.practicavalenciano.es