> > Arròs del senyoret
traducir al castellano

Arròs del senyoret

Segons alguns, el arròs del senyoret rep el nom pel fet de ser fàcil de menjar. El arròs del senyoret es tracta bàsicament d'una espècie de paella en què els distints ingredients estan tallats en trossos xicotets de manera que no cal tallar-los per a poder menjar-los. El arròs del senyoret és una “paella de senyorets” entenent com a tal aquella que no necessita ganivet i forqueta per a tallar o pelar cap dels ingredients.

Passa, ol i assenta't a menjar: Arròs del senyoret

imagen Arròs del senyoret

Ingredients per a quatre persones:

-6 cullerades soperes d'oli.

-Un Pimentó.

-Un pit de pollastre.

-2 cebes mitjanes.

-2 dents d'all.

-Tomaca natural triturada.

-2 pastilles de caldo de pollastre Embotit: llonganissa blanca, llonganissa roja i botifarra..

-Safrà.

-300 grams de gambes pelades.

-2 tasses d'arròs.

-4 tasses d'aigua.

-Orenga.

-1 cullerada sopera de sucre.

-Sal i pebre.

-Una branca de romer.

Preparació:

Posem en la paella l'oli i fregim primerament els pimentons tallats en trossos i després els reservem.

Tallem el pollastre en daus d'1 o 1,5 cm perquè siguen fàcilment comestibles, que per a això és menjar de senyorets, els adornem amb l'orenga, la sal i el pebre i els fregim darrere dels pimentons.

Tallem les cebes i els alls de forma fina i els afegim al pollastre perquè es frigen.

Una vegada fregits introduïm la tomaca junt amb un pessic de sal, la cullerada de sucre per a corregir l'acidesa de la tomaca, el safrà i les dos pastilles de caldo de pollastre i deixem que reduïsca la tomaca.

Posteriorment afegim les gambes pelades i els pimentons que havíem reservat anteriorment i removem un minut abans d'afegir l'arròs. Tornem a donar un parell de voltes a la mescla i incorporem l'aigua mesclant ben tots els ingredients per a la seua correcta cocció.

Finalment posem la branqueta de romer perquè li done un poquet de sabor.

Quan l'aigua encara no haja acabat d'evaporar-se retirem del foc i deixem reposar durant uns minuts i “a la taula”.

Bon profit.

Recepta enviada per Esther Díaz, València

Envíanos tu receta a www.practicavalenciano.es


Punxa i practica

@ 2008 - Todos los derechos reservados