> > cuina Arròs i pésols
traducir al castellano

cuina Arròs i pésols

És molt possible que en moltes localitats es prepare un dinar tan excel·lent com l’arròs i pésols, ja que l’arròs és un element comú en tota la Comunitat. Ara bé, nosaltres descobrirem aquest plat típic al Baix Vinalopó.

Passa, ol i assenta't a menjar:

imagen Arròs i pésols

Ingredients per a quatre persones:

- 3 cullerades soperes d'oli d'oliva.

- 2 manolls de ceba tendra.

- 1 tomaca madura.

- mig litre d'aigua.

- 10 a 15 daus de pernil.

- 6 carxofes.

- un grapat de faves.

- un grapat i mig de pésols.

- una mica de sal.

- safrà.

- un grapat d'arròs per persona.

Preparació:

S'agafa una olla i s'afig les tres cullerades d'oli d'oliva, es calfa en el foc i quan estiga calent se li afig la ceba tendra tallada i uns daus de pernil. Se sofrig i s'afig la tomaca prèviament ratllada.

Alos 10 minuts s'afig el mig litre d'aigua, el colorant i la sal. Es posa les carxofes, prèviament pelades i trossejades, les faves desgranades i el grapat i mig de pésols.

Després es deixa a foc moderat durant una hora perquè es faça.

Finalment s'afig l'arròs, un grapat per persona i es deixa en el foc fins que es faça. L'arròs ha d'estar caldós i mai sec.

Segur que si s'ha fet bé, estarà excel·lent. Bon profit.

Recepta enviada per Maria Jesús Bernabeu, Elx

Envíanos tu receta a www.practicavalenciano.es


Punxa i practica

@ 2008 - Todos los derechos reservados