> > All i pebre de llangostins
traducir al castellano

All i pebre de llangostins

Encara que l'all i pebre era bàsicament una forma de cuinar l'anguila, hui en dia s'ha convertit en una salsa base amb què cuinar altres peixos o mariscos. En este cas presentem un plat amb llagostins que esperem vos agrade.

Pasa, huele y siéntate a comer:

imagen de All y pebre de langostinos

Ingredients per a quatre persones:

- 20 llagostins.

- 2 dientes de ajo.

- 1 copa de conyac.

- 10 ametles.

- 1/2 got de vi blanc.

- 3 llesques de pa.

- Sal.

- Pebre roig.

- Aigua.

Preparació:

Es pelen els llagostins separant els caps.

Sofregim els caps dels llagostins durant 5-7 minuts amb un poc d'oli, afegim la copa de conyac i . Una vegada flamejat afegim mig got d'aigua i triturem amb la trituradora la mescla i passem per un colador per a separar el caldo de les corfes. Reservem el caldo.

Tallem la creïlles a rodanxes de mig centímetre de grossària, les fregim lleument i les reservem.

En oli abundant (6 cullerades) fregim els 2 dents d'all i les tres llesques de pa, que anem apartant a un morter amb les deu ametles i ho piquem perquè quede una massa el més fina possible.

Deixem temperar l'oli i afegim el pebre roig, mescla de pebre roig dolç i coent segons el gust, afegim mig got de vi blanc i donem un bull a foc fort durant 1 minut per a eliminar l'alcohol del vi, abaixem el foc i deixem consumir el líquid per a concentrar els sabors. Afegim 2 gots d'aigua i la mescla del morter. Deixant-ho bullir durant 5-10 minuts. Quan la salsa comença a espessir afegim el caldo dels caps dels llagostins que havíem reservat. Deixem coure a foc lent durant 5 minuts, rectifiquem de sal i reservem.

En una font de fang o paella que servirà de font de presentació, fem un llit amb les creïlles que hem fregit anteriorment, li afegim el caldo que hem preparat i aigua fins a cobrir completament el fons de creïlles. Deixem coure durant 10-15 minuts fins que les creïlles comencen a estar blanetes amb atenció que no es desfacen. Col·loquem els llagostins damunt del fons de creïlles i deixem coure fins que canvien de color (es tornen blancs). Adornem el plat amb jolivert o pimentó de morro de bou o qualsevol altre ingredient que ens agrade com a presentació i servim immediatament.

Bon profit.

Recepta enviada per Alfonso Jiménez, Gijón (Astúries)

Envíanos tu receta a www.practicavalenciano.es


Punxa i practica

@ 2008 - Todos los derechos reservados